Zonder twijfeltaal communiceer je krachtiger!

|

Wil je helder je boodschap brengen? Voorkom dan twijfeltaal. Twijfeltaal zorgt ervoor dat je een slag om de arm houdt. En dat geeft onduidelijkheid en kan verkeerd worden opgepakt. Gebruik dus geen twijfeltaal meer.

Eerlijk is eerlijk, ik kende het begrip ‘twijfeltaal’ niet. Maar ik bleek echte twijfeltaal woorden zoals in principe, eigenlijk, een beetje, eventueel, ik denk het wel, meestal, misschien en eventueel ook te gebruiken. Nu ik die woorden zoveel mogelijk schrap merk ik dat ik veel duidelijker mijn punt kan maken.

Twijfeltaal zwakt af
Als je zegt ‘In principe kan het niet met dit systeem’ of ‘Eigenlijk heb ik geen tijd’ laat je ruimte over waardoor het mogelijk wel zou kunnen. Als je dit niet wilt, laat de afzwakkingen dan weg! Vermijdt twijfeltaal en zeg bijvoorbeeld liever ‘Het is niet mogelijk om deze gegevens uit het systeem te halen’ en ‘Vandaag heb ik er geen tijd voor. Morgen om drie uur kan ik er wel aan beginnen’.

Ben je bewust van je eigen twijfeltaal
Wat voor twijfeltaal gebruik jij? Word je hier bewust van en gebruik deze woorden niet meer als je vanaf nu krachtig over wilt komen!

Ontdek hier hoe jij je eigen manier van communiceren krachtiger kunt maken!

Mooie (werk)dag,

Vond je dit een inspirerend artikel? Leer nog meer in deze workshop:

Vind je dit artikel interessant? Deel gerust!:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn