Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

13 oktober 2016

Zo los je jouw problemen nooit op

Wil je weten hoe je voorkomt dat een probleem wordt opgelost? Lees dan meteen verder…

Uiteraard is dit een kop en inleiding met een knipoog. Aan de andere kant; grote kans dat jij één van deze vier denkfouten ook wel eens maakt. Dan ben je bij deze weer eventjes lekker wakker geschud!

Zo voorkom je dat problemen worden opgelost:

1. Ontkennen van het probleem
Zo lang je zegt dat er geen probleem is, is er ook geen probleem en hoef je niets op te lossen.

2. Het is jouw probleem niet
Als je vindt dat iets niet jouw probleem is, dan vind je dus dat anderen het probleem mogen oplossen.

3. Je hebt het al zo druk
Je hebt het al zo druk met van alles en nog wat. Dus tja, dan heb je echt geen tijd om je ook nog eens met dat probleem te bemoeien.

4. Het werkte eerder ook al niet
Er is al op verschillende manieren geprobeerd het probleem op te lossen, wat niet is gelukt. Waarom zou het deze keer dan wel lukken?

Van mug naar olifant
Hoe langer je wacht met het aanpakken van problemen, hoe lastiger het vaak is om ze op te lossen. Daarnaast sleep je al die tijd een last met je mee. Hoe kun je voorkomen dat iets wat als een mug begint, eindigt in een olifant?

Voorkom de olifant
Als je merkt dat iets aan je knaagt, als je ergens boos om bent, als je ergens tegenop ziet, als… Vul zelf maar in. Als je een naar gevoel hebt over een situatie, laat dat dan een alarmbelletje voor jezelf zijn. Neem op zo’n moment echt even de tijd om na te denken; wat is er aan de hand, waarom voel ik me rot en wat zou ik graag anders willen.

Op zoek naar een paar praktische stappen om je problemen op te lossen?

Bedenk geen smoezen om de vervelende situatie niet aan te pakken, je hebt er uiteindelijk zelf alleen maar meer last van! Vind je het lastig om deze stap te zetten? Ik help je graag op weg… info@zoontraining.nl