Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

15 april 2015

Werk productiever door te vragen; ‘wanneer?’

Je kunt zelf voorkomen dat je hele dagen achter deadlines van anderen aan rent en daardoor niet productief bezig bent. Hoe? Door het stellen van één simpele vraag; “wanneer verwacht je een reactie van mij?”.

Heb je ook de neiging om meteen aan de slag te gaan als je een vraag krijgt om iets te doen? Ik deed dat in ieder geval altijd wel, en dat gaf een goed gevoel. Ik had weer iets afgerond en de ander had snel een reactie en was daar dus naar mijn idee ook content over. Niets bleek minder waar…

Ad hoc werken door ‘nu’
Doordat ik het gevoel had dat alles ‘nu’ moest gebeuren was ik eigenlijk heel onproductief bezig. Op korte termijn lijkt het heel servicegericht, je collega’s snel van een reactie voorzien. Alleen bestaat de kans dat je je zo alleen bezig houdt met ad hoc acties en daardoor onvoldoende ruimte en aandacht hebt voor andere zaken.

Productiever door ‘wanneer’ te vragen
Dus ik heb het anders aangepakt. Als ik nu een verzoek krijg om iets te doen, dan vraag ik wanneer de ander een reactie van mij verwacht. En weet je wat me dan opvalt; er wordt zelden gevraagd of ik het ‘nu’ wil doen. Ik kan de klus daardoor inplannen in mijn agenda en de ander weet wanneer hij een reactie kan verwachten. Met dat laatste voorkom je meteen dat er regelmatig aan je gevraagd wordt ‘wanneer het af is’. Twee vliegen in een klap.

Verhoog dus ook je productiviteit door ‘nu doen’ te vervangen door de vraag ‘wanneer?’.