Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

4 mei 2016

Weg met die zinloze e-mail

Uit een onderzoek is eens naar voren gekomen dat je gemiddeld zeven onnodige emails per dag krijgt. En daar schrok ik best van. Om welke mail gaat het en hoe kun je voorkomen dat je ze ontvangt (en zelf verstuurt!)?

Overbodige e-mails
Soms zijn het goedbedoelde maar eigenlijk overbodige mails zoals ‘Ga ik doen!’, ‘Bedankt’ en ‘Oké’. Wees er dus alert op dat je zelf dit soort berichtjes niet (meer) verstuurt!

Ongelezen nieuwsbrieven
Je kunt veel inspiratie halen uit nieuwsbrieven, anderen geven je weer volop nuttige informatie. Maar je hebt vast ook wel nieuwsbrieven die je niet eens leest maar die je direct in je prullenbak gooit. Niet meer doen!

Heb je je ooit eens aangemeld voor een nieuwsbrief maar lees je hem niet meer, neem dan even de moeite om je af te melden. Ja ik weet het, dat kost nu 30 seconden extra tijd. Maar realiseer je dat je daarna nooit meer die nieuwsbrief ontvangt. Hoeveel tijd gaat je dat opleveren?!

Reply to all
Deze staat hoog in mijn irritatielijstje; mensen die de ‘reply to all’ knop gebruiken als er een mail naar een groep mensen is gestuurd. De informatie die dan verstuurd wordt is vaak nutteloos voor de meeste lezers en vaak alleen bedoeld voor diegene die de email verstuurd heeft. Spreek dan ook met elkaar af dat je nooit de ‘reply to all’ gebruikt.

Deze tip werkt overigens nog beter om een ‘reply to all’ te voorkomen…