Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

23 februari 2022

Wachten tot je er tijd voor hebt? Haha ;) Maak nu tijd!

Schuif je prioriteiten niet vooruit!

‘Ik ga eraan beginnen als…’. Herken je dit voornemen bij jezelf? Zoals; ‘Ik ga mijn inbox opruimen als ik klaar ben met mijn lopende project’. Of ‘Als er wat minder werk is ga ik op zoek naar een leuke opleiding’. Op zich goede ideeën, alleen blijf je zo prioriteiten vooruitschuiven met als kans dat je er nooit aan toe komt. En dat is zo jammer!

Je wilt dingen oppakken als je het rustiger krijgt. Alleen is het misschien wel precies andersom; dat je pas rust krijgt als je de dingen doet die je wilt doen!

Zet een kleine eerste stap om te gaan doen | Je kunt wel vooruit blijven schuiven, maar wat nou als je de tijd nu gebruikt om alvast een eerste kleine stap te zetten? Een halve dag vrijmaken om aan de slag te gaan is niet realistisch. Maar waarschijnlijk kun je wel tien minuten van je tijd vrijmaken om te beginnen met het organiseren van je mailbox of het opvragen van informatie over de opleiding. Hiermee heb je je eerste stap gezet om ook aan je nog niet opgepakte prioriteiten te werken. Dit geeft voldoening en het maakt dat je verder komt met de dingen die je wilt bereiken.

Je hebt altijd een reden om wel te beginnen | Wacht dus niet totdat je een goede reden hebt bedacht om iets te doen, ga het gewoon doen! Zo heb ik een keer in de maand een half uurtje in mijn agenda ingepland om dingen op te pakken die ik aan het vooruitschuiven ben (ja hoor, ik doe het soms dus ook!). Mij helpt het om het op dat moment dan ook echt op te pakken. Waarbij ik me achteraf bijna altijd afvraag waarom ik er niet eerder aan begonnen ben. Want, niets zo lekker om dingen door te strepen of er op zijn minst een begin mee gemaakt te hebben en het gevoel te hebben dat ik die zaken oppak waar ik echt verder mee wil.

Je hebt er nu de tijd voor! | Dus, stop met lezen en gebruik de volgende tien minuten om te beginnen aan jouw uitstelklus. Je hoeft niet te wachten totdat je er tijd voor hebt, je hebt er nu de tijd voor!

Meer focussen op werkzaamheden die belangrijk zijn? Dat doe je volop in deze workshop! Mail me als je aan de slag wilt om je doelen te bereiken! info@zoontraining.nl