Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

25 juni 2015

(Verdere) werkstress voorkomen? Ga regelmatig aan de wandel!

Wist je dat je beter na kunt denken als je wandelt? Ondanks dat het onbekend is wat precies het verband is tussen soepel nadenken en fysiek bewegen kan wandelen helpen om je hoofd leeg te maken, slimmer na te denken of om nieuwe ideeën te laten opborrelen. Zet je benen dus vaker per dag in beweging.

‘Denken is lopen’ las ik op de website Filosofie. Grote denkers blijken vaak grote bewegers te zijn. Waarom zou jij dan geen gebruik maken van dit middel om met meer plezier slimmer te kunnen werken? Denk aan wandelen bij het voeren van lastige (telefoon)gesprekken, staan tijdens vergaderingen of een blokje om tijdens een break.

Lopend telefoneren voor inspiratie en concentratie
Telefoongesprekken waar ik tegenop zie voer ik de laatste jaren altijd staand. Ik loop dan wat door de ruimte terwijl ik aan het praten ben. En echt, het helpt me om minder tegen het gesprek op te zien en om beter gefocust mijn gesprek te voeren. Ik heb wel eens gelezen dat je hersens in actie komen als je aan het wandelen bent, dat ze meer open zouden staan voor nieuwe ideeën en dat ze meer alert zijn. Dat zou kunnen verklaren waarom lopen je kan helpen om gemakkelijker lastige gesprekken te voeren. Probeer het gewoon zelf eens, mij scheelt het in ieder geval een boel stress.

Staand vergaderen gaat sneller
Staand vergaderen en op je plek bewegen houdt de vaart erin waardoor de agendapunten sneller afgehandeld kunnen worden. Het blijkt dat we meer geneigd zijn om ideeën met elkaar te delen als we niet zitten. Wellicht helpt het daarbij dat we meer non-verbale communicatie laten zien als we staan. Het is dan voor anderen makkelijker om te begrijpen wat we bedoelen.

Blokje om voor een frisse invalshoek
Even naar buiten gaan is een prima manier om afstand te nemen van de dingen waarmee je bezig bent. Je kunt zo zowel je hoofd als je lichaam even ontspannen om daarna weer met nieuwe energie aan de slag te gaan. Na een rondje buitenlucht blijken we ons productiever, creatiever en tevredener over het werk te voelen. Gebruik je lunchpauze dus eens om lekker naar buiten te gaan, of gun jezelf tussen (lastige)klussen door eens ruimte om letterlijk frisheid in te ademen door je benen te gaan strekken.

Dus, wanneer ga jij aan de wandel vandaag?!