Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

19 maart 2021

Trend 5: Sorry. Je bent echt uit!

Stop met ‘sorry’ zeggen!

Het woordje ‘sorry’ kan echt niet meer hoor, zeker niet als je assertief en daadkrachtig over wilt komen! Schrap dit woord dan ook meteen.

Sorry zeggen tegen iemand die je onderbreekt. Sorry zeggen als je een vraag wilt stellen. Of juist sorry zeggen omdat je het antwoord niet weet… Als je niet oppast wordt het woordje ‘sorry’ een soort stopwoord dat je te pas en te onpas gebruikt. Buiten dat het vaak een volkomen overbodig woord is doet het ook nog wat negatiefs met je.

Sorry schaad je
Je excuus aanbieden als je echt iets verkeerds hebt gedaan moet je natuurlijk altijd blijven doen. Alleen, als je het woord gebruikt op momenten dat het eigenlijk helemaal niet nodig is moet je het ook niet gebruiken. Je ‘sorry’ haalt jezelf dan alleen maar naar beneden en maakt je kleiner dan je bent. Kijk maar naar deze voorbeelden; ‘sorry maar mag ik je storen’, of ‘sorry dat je het niet kon vinden, ik heb het vast niet goed uitgelegd’.

Zonder sorry meer daadkracht
Begin je je gesprek met een sorry, dan trek je onbewust de schuld naar je toe. En daarmee sta jij meteen met 1-0 achter. Laat het woord dus weg en formuleer je zin anders. Bijvoorbeeld; ‘Ik heb een korte vraag, kan ik die nu stellen of zal ik later terug komen?’. Kom je hiermee daadkrachtig over of niet?!

Bedankje in plaats van excuus
Een ander hulpmiddel is om je sorry in te wisselen voor een bedankje. Het verrast je misschien, maar het doet echt wonderen voor het gesprek. Kon de ander je niet vinden? Zeg dan; ‘Bedankt voor je geduld en het zoeken!’. Grote kans dat je dan als antwoord ‘Geen probleem!’ terug krijgt.

Wat een ander gesprek krijg je dan!

Trend – Vergroot je daadkracht, schrap ‘sorry’ uit je vocabulaire.

Je zelfvertrouwen vergroten en minder piekeren?