Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

28 augustus 2012

Stel je Outlook eens slimmer in

Outlook kent verschrikkelijk veel mogelijkheden en toepassingen. Het programma kan meer dan email versturen en je aan afspraken herinneren! Je kunt heel veel dingen zelf instellen in Outlook, zodat deze voor jou als het ware op maat gemaakt wordt.

Zo kun je de kleuren van je achtergrond wijzigen tot het versturen van simpele enquêtes. Sommige opties zijn ‘voor de leuk’, andere aanpassingen helpen je om slimmer te werken.

Dus heb je even geen zin om te werken, of wil je gewoon meer uit Outlook halen; ga aan de slag met onderstaande tips!

 • Op de eerste regel vind je de instellingen voor Outlook 2010
 • Op de tweede regel is voor oudere versies. Staat er maar een regel, dan geldt die voor beide versies!

 

Je eigen kleuren
Kan je het niet nalaten en wil je toch gebruik maken van geeltjes, doe het dan op zijn minst digitaal! Je kunt geel als standaard kleur aanhouden of je kiest hier een van de andere kleur.

 • Bestand / Opties / Notities en logboek
 • Extra / Opties / Voorkeuren / Notities / Opties voor notities

 

Geen fouten meer
Vink even aan dat je altijd spelling wilt controleren voor verzenden, voorkomst storende vouten!

 • Bestand / Opties / E-mail / Bericht opstellen
 • Extra / Opties / Spelling / Algemene opties

 

Weg met die verstoring
Vind je het ook zo storend als je een pop-up krijgt zodra er een nieuwe email binnenkomt? Zet deze melding dan uit door geen vinkje neer te zetten bij ‘Een waarschuwing op het bureaublad weergeven’ en je kunt weer ongestoord doorwerken.

 • Bestand / Opties / E-mail / Ontvangst van bericht
 • Extra / Opties / Voorkeuren / E-mail / E-mailopties / Geavanceerde emailopties

 

Agenda op maat
Werk je niet vijf dagen in de week of niet van 09.00 tot 17.30 uur? Pas je agenda dan aan op je eigen werktijden en werkdagen. Zo heb jij je eigen agenda op maat!

 • Bestand / Opties / Agenda / Werktijd
 • Extra / Opties / Voorkeuren / Agenda opties

Eens een leukere agenda kleur dan altijd maar dat blauw of een wat gezelliger lettertype? Laat je agenda er zou uitzien zoals je dat zelf wilt. Oh ja, lastig dat er geen weeknummers in de agenda staan? Zet hier even het vinkje…

 • Bestand / Opties / Agenda / Opties weergeven
 • Extra / Opties / Voorkeuren / Agenda opties

 

Nog sneller een taak invoeren
Je kunt zelf bij taken invoeren hoe laat je een herinnering wilt hebben van die taak. Standaard staat deze om 09.00 uur. Maar als je dagelijks om bijvoorbeeld 10.15 uur aan de slag wil met je taken, pas de tijd hier dan eenmalig aan onder standaardherinneringstijd.

 • Bestand / Opties / Taken / Taakopties
 • Extra / Opties / Voorkeuren / Taken

En vind je rood toch wel een confronterende kleur waarin je achterstallige taken worden weergegeven, dan kies je hier gewoon een andere kleur.

 • Bestand / Opties / Taken / Taakopties
 • Extra / Opties / Voorkeuren / Taken / Taakopties

 

Stuur je eigen enquête
Eens een kleine enquête versturen onder je collega’s, bijvoorbeeld om te peilen hoeveel collega’s zin hebben om aan het einde van de dag een drankje te doen?

 • Nieuwe email / Opties / Stemknoppen gebruiken
 • Nieuwe email / Opties / Opties voor stemmen en controleren

 

Altijd attent
Wel attent om verjaardagen van collega’s en klanten niet meer te vergeten. Je hoeft ze maar een keer in te geven in Outlook zet de verjaardag automatisch in je agenda. Je kunt ook een Speciale Datum selecteren. Alleen jammer dat je dan niet aan kunt geven waarom dit dan een datum is om niet te vergeten.

 • Contactpersonen / Selecteer gewenste persoon / Details / Verjaardag

 

Toch gelezen
Soms staan er nog berichten in je archiefmappen als ongelezen. Als je deze berichten toch niet meer gaat lezen, omdat het bijvoorbeeld om oude berichten gaat, kan het storend zijn dat deze berichten nog vet gemarkeerd staan. Je kunt al deze berichten heel makkelijk in een keer omzetten naar ‘gelezen’ zonder de berichten een voor een aan te hoeven klikken.

 • Betreffende map / Klik rechter muisknop / Alles markeren als gelezen

 

4 Comments on “Stel je Outlook eens slimmer in

Geert Kloosterman
10 juni 2021 at 12:23

Kun je het bericht (rood) laten kleuren 5 werkdagen na de ontvangstdatum?

Bertine
15 juni 2021 at 09:57

Goedemorgen Geert.
Goede en vooral ook leuke vraag die ik nog niet eerder voorbij heb zien komen! Heb dus geen pasklaar antwoord. Mocht ik wel een antwoord op je vraag hebben (mogelijk in te stellen via Regels?), dan laat ik het je zeker weten…
Mooie dag, Bertine

Ellen
20 oktober 2021 at 11:59

Ik zou graag verjaardagen van iedereen van onze afdeling in de agenda’s van alle collega’s importeren. Hoe doe ik dit? Kan ik dit zelf beheren? Dus stel een collega vertrekt of er komt een nieuwe collega bij? Hoe zorg ik ervoor dat dit up-to-date blijft en dat iedereen die wijzigingen zelf ook in zijn/haar agenda ontvangt?
Hoor graag, groeten, Ellen

Bertine
25 januari 2022 at 11:43

Hallo Ellen! Oeps, even niet met mijn website bezig geweest en daardoor niet eerder jouw berichtje gezien. Je hebt dus moeten wachten, maar heb mogelijk wel wat handige informatie voor je gevonden. Als je zoekt onder ‘excel bestand importeren in outlook agenda’ kom je diverse tips tegen, zoals deze. https://nl.extendoffice.com/documents/excel/5013-excel-populate-outlook-calendar.html Hopelijk kun je er wat mee! Alle succes. Bertine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.