Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

4 april 2017

Start je dag in je agenda, niet in je email

Het is helemaal niet handig als je na het opstarten van je Outlook direct in je mailbox beland!

Heb je ook de neiging om meteen door je mailbox te scrollen als je Outlook geopend hebt? Het is ook lastig om je nieuwsgierigheid te bedwingen. Alleen, voor je het weet verdoe je veel tijd omdat je je laat verleiden om je mail door te kijken. En dat is zonde, zeker als je plannen had om andere werkzaamheden op te pakken.

Vergroot je focus op je (kern)taken
Het is daarom verstandiger om je dag te beginnen in je agenda. Hierin heb je (als het goed is!) aangegeven wat je die dag van plan bent om te gaan doen, aan welke werkzaamheden en projecten je wilt werken en welke afspraken je met anderen hebt.

Zo stel je Outlook in
Stel Outlook daarom zo in dat deze standaard opstart met je agenda. Dit doe je zo:

  • Ga naar Bestand / Opties / Geavanceerd
  • Onder de kop ‘Outlook starten en afsluiten’ kun je aangeven met welke map Outlook moet starten, kies hier voor ‘Agenda’.

Je ziet nu meteen als je opstart wat je planning voor die dag is (en wanneer je tijd had gereserveerd om je email te lezen…!).

Nog een tip
Je zult merken dat je verstoorders, zoals email, makkelijker kunt negeren als je werkt met een goede dagplanning. Heb je voor jezelf dan ook een goede dagelijkse planning in je agenda staan? En hoe weet je dat je een goede dagindeling hebt waarmee je het meest optimaal werkt?

Met deze workshop krijg je alle (direct toepasbare) antwoorden op deze en meer vragen. Zeker de moeite waard dus om hem samen met je collega’s gewoon eens een keer te volgen!