Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

5 mei 2010

Opgeruimd zijn betekend vrijheid in je hoofd

Een opgeruimde werkplek en een opgeruimde PC, is dat nou echt nodig? Ja! Hoe meer spullen en hoe meer chaos, hoe meer het zorgt voor onrust. Niet alleen letterlijk onrust op je werkplek, maar ook onrust in je hoofd. Als jij je werkdagen doorbrengt aan een bureau waarop verschillende stapeltjes werk liggen (zodat je ze niet vergeet), als je laden lijken op een omgekiepte papierpak doordat niets is gelabeld of als je werkplek een zonnige kleur heeft vanwege alle geeltjes, dan zou het zomaar kunnen dat je je gevangen voelt tussen, letterlijk, stapels werk. Tijd dus voor een opruim sessie!

Mei, de maand waarin we vrijheid vieren. Wellicht niet echt een vanzelfsprekendheid om dan ook aan de vrijheid, en ruimte, op je werkplek te denken. Terwijl het eigenlijk heel zinvol is om regelmatig kritisch naar je eigen werkomgeving te kijken.

Gevangen tussen het werk
We denken dat we geen last hebben van al die ‘troep’, maar helaas, onze hersenen registreren iedere keer onbewust ieder item om ons heen. En dat zorgt voor onrust. Het is dan ook niet voor niets dat we tijdens de individuele coaching bij onze workshop ‘Hard werken achter een leeg bureau’ vaak te horen krijgen “Ik dacht dat ik geen last had van de rommel, maar nu ik opgeruimd heb merk ik pas hoeveel het me oplucht om die ballast kwijt te zijn”.

Oplossing; opruimen!
Er is slechts één remedie om vrijheid te krijgen; neem je kantoorplek onder handen. Ga alles af om te kijken of er dingen zijn die er niet permanent thuis horen. Ruim die op of gooi ze direct weg. Stap niet in de valkuil om in een middag je hele kamer op te willen ruimen, de kans dat je na een paar uurtjes geen zin mee hebt is groot en wat dan achter blijft is wellicht een nog grotere chaos. Met iedere dag een plank of een la opruimen kom je uiteindelijk ook tot een opgeruimde werkomgeving.

Organiseer je werkplek
Ik heb oneindig veel tips voor je om je werkplek te organiseren in de workshops. Onderstaand een paar tips die je direct zelf kan toepassen

  • Maak voor ieder overleg dat je hebt een aparte insteekhoes of map waarin je in de aanloop naar het overleg alle stukken bewaart die je dan wilt bespreken. Als het overleg is, hoef je alleen maar de map op te pakken en je hebt meteen alles bij de hand wat je wilt bespreken.
  • Verzamel alle stukken die je wilt lezen in je ‘lezen’ bak. Dit kan een fysieke bak zijn voor papieren stukken of een map in je inbox voor je digitale leesvoer. In een verloren half uurtje kun je zo makkelijk in één keer alle nog te lezen stukken doornemen.

Kortom; je kunt echt harder werken achter een leeg bureau…