Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

2 juni 2016

Nivea, voor een gesmeerd gesprek

We vullen allemaal wel eens gedachten in voor een ander. En dat is niet handig omdat het je kan belemmeren in de dingen die je wilt doen of te zeggen wat je wilt. Nivea (ja, dat blauwe doosje met smeersel) kan een ludiek geheugensteuntje zijn om daar mee te stoppen.

‘Zij vindt het vast vervelend als ik weer kom storen met een vraag’, ‘Ik doe dit maar niet, hij heeft het al zo druk’, of ‘Wat zullen ze wel niet van me denken’. Zo af en toe schieten deze zinnen me door het hoofd, herken jij je er ook in?

Eigen onzekerheid
Eigenlijk zegt het ‘gedachten lezen’ iets over je eigen onzekerheid. Je verwacht op basis van je eigen ideeën een bepaalde reactie van de ander waar je op voorhand rekening mee wilt houden. En dat is niet echt handig.

Stel vragen
Om te weten wat een ander denkt zal je er om moeten vragen. Vragen stellen is een veel effectievere manier van communiceren dan invullen voor een ander. Zo kun je de gedachten van hiervoor omzetten in veel handiger vragen; ‘Komt het uit als ik je een vraag stel?’, ‘Kan je me helpen?’ en ‘Hoe vind je het als ik eerder weg ga?’.

Geheugensteuntje
Wil je met een meer open blik en minder belemmerende gedachten gesprekken ingaan, denk dan aan NIVEA:

Niet
Invullen
Voor
Een
Ander

In dit artikel kun je verder lezen over dit onderwerp. Bijvoorbeeld waarom het goed is om door te vragen tijdens een gesprek.