Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

21 maart 2011

Netwerken zonder visitekaartje.

Vraag jij nog regelmatig een visitekaartje of geef je ze zelf graag weg? En bewaar je deze stukjes papier vervolgens? Beetje ouderwets hoor! Maak handig gebruik van sociale media om makkelijk je contacten te onderhouden.

Visitekaartjes hebben een aantal nadelen; ze raken vaak zoek en de informatie die erop staat kan snel verouderen. Blijkt je contactpersoon bijvoorbeeld ineens een andere functie te hebben. Of je hebt zelf een nieuw Twitter account dat je graag wereldkundig maakt. Moet je dan meteen nieuwe visitekaartjes laten drukken?

Altijd up-to-date
Er zijn slimmere manieren om altijd over de laatste informatie te beschikken en om je eigen laatste informatie aan je netwerk door te geven. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van sociale netwerk sites zoals LinkedIn. Nodig de gever van je nieuw verkregen visitekaartje direct uit voor je netwerk en je voorkomt dat je ooit zijn of haar zakelijke gegevens kwijt raakt.

QuickMark app
Als je nog een stap verder wilt, kun je op je eigen visitekaartje een QuickMark code plaatsen. Dat zijn van die rare vierkante zwart/wit plaatjes die je smartphone kan scannen en waarna de informatie van je visitekaartje beschikbaar wordt. Deze QuickMark/QP code apps zijn er voor bijna iedere smartphone.

Nog meer voordelen
Werk je met ‘digitale visitekaartjes’ dan heeft dat als bijkomend voordeel dat je altijd bij deze informatie kunt, waar je ook werkt. Je hoeft alleen maar in te loggen om de laatste gegevens in te kunnen zien en niet ergens tussen je spullen te zoeken naar papieren visitekaartjes. Daarnaast is het een makkelijke en laagdrempelige manier om contacten te onderhouden of weer op te pakken.

Zoo’n sociaal netwerk
Digitaal Sociaal Netwerken met Zoo’n Training? Je kunt me vinden op Twitter en LinkedIn!