Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

8 april 2015

Morgen? Dan heb je er ook geen zin in. Doe die rotklus dus eerst

Begin je dag goed, pak meteen een klus op waar je helemaal geen zin in hebt. Dit klinkt misschien als een tegenstelling, maar hoe lekker is het als je die rotklus eindelijk hebt weggewerkt en je je hier de rest van de dag niet meer druk over hoeft te maken?

Ook jij hebt vast een aantal dingen die je op wilt pakken maar die je maar voor je uit blijft schuiven. Werkzaamheden waar je tegenop ziet omdat je er bijvoorbeeld onbekend mee bent, omdat je het lastig vindt of omdat je het idee hebt het niet goed (genoeg) te kunnen. Of omdat je er gewoon geen zin in hebt. Klussen waarvan je denkt; nu even niet.

Vooruit schuiven
Zo hebben we allemaal zaken die we al dagen en misschien zelfs weken of langer voor ons uit aan het schuiven zijn. Dit gedrag heeft een officiële naam; uitstel gedrag! Je bent aan het uitstellen door niet te doen wat je wilt doen. En daar word je op de langere termijn eigenlijk helemaal niet gelukkig van.

Onbewust blijft namelijk in je hoofd hangen dat je die ene klus nog op moet pakken. Dat vreet energie en maakt dat je je schuldig voelt omdat je iets niet doet wat je toch wilt doen. Kortom; een bron van stress.

Doe waar je tegenop ziet!
Vandaar de tip om zo nu en dan direct aan het begin van je dag iets op te pakken wat je het meest lastig vindt of waar je geen zin in hebt. Immers, als je toch iets moet doen waar je eigenlijk als een berg tegenop ziet, doe het dan meteen in plaats van er de hele dag tegenaan te hikken. Pak je de werkzaamheden direct op dan ben je er aan het begin van de dag ook meteen weer vanaf. Wat geeft dat een fijn gevoel!

Slimme techniek
Laat je dus niet afleiden door eerst met andere, leukere, klussen te beginnen, maar pak aan het begin van je dag één ‘vervelend’ ding op dat je af wilt handelen.

Kun je hiervoor een ludiek geheugensteuntje gebruiken? Plan dan af en toe “D.E.R.K.” aan het begin van je werkdag in. De afkorting staat voor ‘Doe eerst de rot klussen’. Plan je D.E.R.K. meteen in voor morgenochtend?!

Planning die bij je past
Meer tips om slimmer te plannen die passen bij jouw manier van werken? Denk dan eens aan een coaching on the job! Ja, ook voor jou is deze coaching iets! Ik kom dan een keer of drie gedurende 1,5 uur op je werkplek langs om je van praktische tips, eye-openers en vaardigheden te voorzien. Laat het even weten als je meer info wilt; info@zoontraining.nl