Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

25 september 2018

Makkelijk je email achterstand wegwerken

Ook jij kunt je overvolle mailbox makkelijk opschonen als je een poosje afwezig bent geweest. Begin dan alleen niet met het lezen van je bovenste mail met het idee om zo naar beneden te werken! Hier krijg je tips om het jezelf gemakkelijker te maken

1. Laat je out of office wat langer aan
Als ik op een maandag begin met werken, dan zet ik in mijn out of office dat ik vanaf dinsdag mijn mail weer beantwoord. Hiermee geef ik mezelf een dag de tijd om openstaande emails af te handelen. Slimme truc die mij veel rust geeft en die ruimte geeft om gelijk even achterstanden weg te werken!

2. Sorteer je inbox op afzender
Onbelangrijke mails van dezelfde afzender, zoals IT updates en reclamefolders, kun je makkelijk op naam sorteren en in één keer weggooien. Nog slimmer is om te voorkomen dat deze niet belangrijke mail in je mailbox terecht komt. Dat scheelt je het hele jaar door werk! Hier lees je hoe je dat makkelijk in kunt stellen.

Ander voordeel van je mail op afzender sorteren is dat je zeker weet dat de laatste email van die persoon bovenaan staat en je met het meest actuele bericht aan de slag kunt.

3. Sorteer je inbox op onderwerp
Als je je mail op onderwerp selecteert is het makkelijker om op de laatste email te reageren. Hiermee voorkom je dat je reageert op een vraag, terwijl in een mail later wordt aangegeven dat je reactie niet meer nodig is! Op deze manier kun je ook alle ‘heen-en-weer’ mails bij elkaar te zetten.

4. Werk tussendoor ook aan andere taken!
Een hele dag alleen je email afhandelen geeft je denk ik niet zoveel voldoening. Wissel het schonen van je mailbox om de zoveel tijd af met andere werkzaamheden, bijvoorbeeld het werken aan je kerntaken. Doe dus ook iets wat je energie geeft!

Wil je het hele jaar door efficiënter je email afhandelen zonder dat het je vreselijk veel tijd kost? Meld je dan gewoon eens aan voor de workshop ‘Verbeter je klik met Outlook’!

Zonder uitzondering zegt iedere deelnemer iets in de zin van ‘dit had ik jaren eerder willen weten’. Gun jezelf dus ook deze blijvende dosis inspiratie. Mail met meteen even; info@zoontraining.nl