Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

6 november 2012

Maak je druk, maar alleen om echt belangrijke dingen!

Als je weer eens loopt te rennen of als je het gevoel hebt dat er teveel tegelijk gedaan moet worden, denk dan nog eens aan onderstaand verhaal. Want niet alles in het leven is vaak zo spoed als het lijkt (en kan dus wachten tot later), en niet alles in je (werk)leven heeft dezelfde prioriteit.

Als je je hier bewust van bent kun je beter keuzes maken over wat je wel of wat je niet wilt doen. Vandaar het verhaal over de vissenkom en het stellen van prioriteiten…

Je hebt een vissenkom waarin je vissen wilt gaan houden. Wat is het belangrijkste wat vissen nodig hebben om te kunnen blijven leven? Juist, water. Hiermee vul je de vissenkom. Om het wat aangenamer te maken plaats je er wat planten in. Voor de gezelligheid gooi je nog wat speeltjes voor de vis in de kom. En zo wordt je vissenkom voller en voller. Wat gebeurt er uiteindelijk als je teveel dingen aan de vissenkom blijft toevoegen? Juist, dan loopt de kom over.

Water en andere prioriteiten
Probeer de vissenkom nu eens te zien als je eigen (werk)leven. Het water staat voor de dingen die voor jou belangrijk zijn; je familie, je gezondheid, je favoriete bezigheden. De planten zijn de andere dingen die voor jou belangrijk zijn, zoals je huis, je werk en je vakantie. De speeltjes vertegenwoordigen de kleine dingen die voor jou belangrijk zijn.

Overstroming
Als je de vissenkomt te vol gooit met speeltjes, dan stroomt het water over en hebben de planten wellicht onvoldoende ruimte om goed te kunnen groeien. Zo kun je ook je eigen (werk)leven zien. Als je je teveel bezig houdt met de speeltjes of de planten, hoeveel tijd heb je dan nog over om je met de echt belangrijke zaken bezig te houden, namelijk het water?

Bepaal je eigen ‘stroming’
Voorkom dus dat je letterlijk overstroomt en bepaal voor jezelf wat je ‘water’ is. Maak vervolgens voldoende tijd vrij om hiermee aan de slag te gaan. Als je echt wilt zijn er vaak meer mogelijkheden om tijd vrij te maken om de dingen te doen die jij belangrijk vindt. De planten en de speeltjes zijn immers maar bijzaak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.