Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

8 mei 2018

Lentekriebels? Zo maak je echt een frisse start!

Heb je er ook behoefte aan om het roer om te gooien? Het is er wel de tijd van het jaar voor, zo in de ontluikende lente. Alleen, hoe voorkom je dat je acties om dingen eindelijk eens op te gaan pakken blijven steken in goede voornemens?

Krijg jij met het langer worden van de dagen ook volop nieuwe energie om dingen eens op te gaan pakken? Ik heb ook een hele lijst met punten. Alleen, hoe zorg je er nou voor dat je daadwerkelijk aan de slag gaat met je acties en ze nog afrond ook? Deze tips zorgen ervoor dat je je voornemens echt omzet in actie en ze zo dus realiseert.

  1. Verzamel op een lijstje al je doelen. Ik schreef al eerder een artikel over een slimme en inspirerende manier om je doelen te omschrijven.
  2. Bepaal je prioriteiten; waarmee wil je als eerste aan de slag, wat volgt erna?
  3. En nu komt de belangrijkste tip: bepaal wat je eerst volgende concrete stap is om je eerste doelstelling te behalen en ga daarmee aan de slag. Als je met deze (kleine) stap klaar bent, bepaal je welke volgende stap je moet zetten om doel één te bereiken en ga je deze stap uitvoeren. En zo verder.

Wat is het eerste wat je moet doen?
Met stap drie deel je als het ware je grote actie continue op in eerst volgende acties. Als je wens een ‘opgeruimde mailbox’ is, is de kans namelijk niet erg groot dat je spontaan zin krijgt om in actie te komen. Want, waar moet je beginnen? Om je te stimuleren toch in actie te komen helpt het om een eerste kleine stap te zetten. Dat kan in dit geval bijvoorbeeld zijn ‘Het aanmaken van archief mappen en vanaf nu al mijn afgehandelde email hierin archiveren’. Merk je het verschil?! Ga je dus voor een nieuwe start, focus je dan op je eerst volgende actie.

P.s. overigens zou in het geval van de opgeruimde mailbox een prima eerst volgende actie zijn om mij een email te sturen! Ik kom dan snel bij je langs om samen je email zo te structureren dat je daar voor altijd plezier van zult hebben…