Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

3 februari 2015

Kun jij je werk loslaten?

Vind jij het ook lastig om je werk achter te laten aan het einde van je werkdag, of er tijdens het weekend of vakanties niet meer aan te denken? Pas dan op, dit kan een bron van stress zijn en het kan de kwaliteit van je werk negatief beïnvloeden.

Er is onderzocht hoe moeilijk wij het vinden om na werktijd niet meer over ons werk na te denken. Wat blijkt? Maar liefst driekwart van de werkenden kan het werk niet direct loslaten en een kwart denkt tijdens weekenden en vakanties zeer regelmatig aan het werk. Hoe staat het bij jou?

Gevolgen van het niet los kunnen laten
Als je je erin herkent dat je het lastig vindt om je hoofd leeg te maken van alles wat er op het werk speelt ben je vaker moe en chagrijnig en ben je veel minder goed in het nemen van beslissingen. En dat is natuurlijk helemaal niet goed! Hoogste tijd om daar meteen zelf wat aan te doen!

Drie tips om meteen toe te passen
Een groot aantal van mijn workshops zijn erop gericht om met minder stress maar met meer plezier te werken. Mijn ervaring is dat je vaak met een paar kleine veranderingen grote resultaten kunt boeken. Voor jou als lezer van de nieuwsbrief alvast een voorproefje:

1. Besteed geen tijd aan onbelangrijke dingen
Het is makkelijker om niet meer aan je werk te denken als je een effectieve werkdag hebt gehad. Als je gedaan hebt wat je wilde doen en als je nuttig bezig bent geweest, geeft dat een voldaan gevoel en rust in je hoofd. Hou je dus vooral bezig met de taken die voor jouw functie belangrijk zijn en besteed zo min mogelijk van je tijd aan onbelangrijke zaken.

2. Bedenktijd nemen voorkomt een hoop werk
Zeg geen ‘ja’ tegen dingen die je eigenlijk liever niet doet of die niet tot je taken behoren. Je hebt er wellicht geen tijd voor en geen zin in, maar het blijft wel in je hoofd hangen omdat je een belofte hebt gedaan. Je kunt dit voorkomen door even bedenktijd te nemen. Je voorkomt zo dat je impulsief (goed bedoeld) ‘ja’ zegt terwijl je ‘nee’ bedoelt.

3. Kijk aan het einde van de dag even naar morgen
Neem voordat je stopt met werken even een paar minuten om te bedenken wat je de andere dag allemaal wilt doen en noteer dit in je (digitale) takenlijst. Door een rustmomentje te pakken en even je werkzaamheden door te nemen kun je voorkomen dat je ’s nachts wakker schrikt omdat je iets te binnen schiet wat je nog moest doen.

Meer tips? Kom naar één van mijn workshops en je gaat vol inspiratie en met een ‘leeg hoofd’ naar huis!