Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

7 december 2014

Hoe goed kun jij multitasken? Doe de test!

Ben jij zo iemand die met gemak verschillende taken tegelijk uitvoert met het idee dat je daarmee tijd bespaart? Dan zou je deze twee testen eens moeten doen! Die laten namelijk zien dat je veel sneller en met minder fouten werkt als je dingen na elkaar doet in plaats van naast elkaar.

Natuurlijk kun je meerdere dingen tegelijk doen. Het kost je vast geen enkele moeite om tijdens het (lunch)wandelen een gesprek te voeren en ook nog eens een appel te eten. Of om je e-reader te lezen met de muziek aan.

Het wordt alleen anders als je op het zelfde moment twee taken uit probeert te voeren waar je hersens bij na moeten denken. Zoals appen terwijl je met iemand aan het praten bent. Combineer je meerdere denktaken, dan gaat het mis. En dat heeft een reden…

Test je kleurenkennis
Denk je dat het bij jou wel mee valt en dat je wel in staat bent om meerdere denktaken tegelijk uit te voeren? Probeer dan eens om zo snel mogelijk de kleur van onderstaande woorden op te noemen;

groen

rood

blauw

geel

oranje

paars

zwart

wit

roze

Best lastig hè?! Dat komt doordat je hersenen steeds moeten wisselen van taak, hetzelfde wat je doet als je aan het multitasken bent.

Test je spraakvaardigheden
Ik heb nog een testje voor je. Hiervoor heb je een stopwatch nodig (die kun je op je smartphone vinden). Neem op hoeveel tijd het je kost om;

  1. Zo snel mogelijk van nul tot tien te tellen, en
  2. Zo snel mogelijk het alfabet opzeggen van A tot en met J

Dat ging vast best vlot. Eens kijken of je even snel bent en of het even makkelijk gaat, als je twee dingen tegelijk doet, dus als je aan het multitasken bent. Je gaat nu het tellen met het opzeggen combineren door beide om en om te doen; 1, A, 2, B, 3, C, 4… etc. Vergeet niet om je tijd op te nemen! Wat ging sneller?…

Meer lezen of horen…
Als je meer wilt lezen over het nut van single-tasken, dan kan ik je dit artikel aanraden.
Luister je liever, dan kun je me horen in een interview waarin ik uitleg dat we (ook vrouwen, sorry!) niet kunnen multitasken.