Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

17 maart 2017

Heb je het altijd druk? Vijf eyeopeners die je zeeën van tijd opleveren

Druk zijn is eigenlijk best wel makkelijk. Je kunt je lekker laten leiden door de waan van de dag en je hoeft zelf geen bewuste keuzes te maken. Gewoon reageren op wat voorbij komt en er is weer een werkdag voorbij. Maar… wat als je nu juist je werkdagen zo wilt inrichten dat je er energie van krijgt, dat je dingen doet die je wil doen en dat je echt stappen kunt maken?

Als je je eigen tijd, en daarmee je eigen werk wilt beheersen, denk dan eens na over deze vijf tips die voor jou echt het verschil kunnen maken.

  1. Bepaal wanneer je stopt

Het ligt in onze aard om lege ruimte op te vullen. Bepaal dus van te voren je (tijd)grens. Een gesprek met iemand aangaan zonder vooraf aangegeven te hebben hoeveel tijd je beschikbaar hebt is een uitnodiging om er een lang verhaal van te maken. Stop op tijd.

  1. Denk meer

Hoe meer werk je verricht, hoe minder tijd je over houdt om na te denken. Zorg er dan ook voor dat je, het liefst dagelijks, een moment hebt waarop je even na kunt denken. Gewoon even ongedwongen mijmeren over wat je hebt gedaan en over wat er nog gaat komen. Je komt echt niet sneller vooruit als je maar blind blijft gaan. Nadenken over hoe het slimmer kan levert je veel meer op.

  1. Zorg voor meer ontspanning

Je hersenen hebben na een inspanning rust nodig om daarna weer met volle aandacht aan de slag te kunnen. Je kunt maximaal 52 minuten gericht achter elkaar werken. Zorg ervoor dat je daarna een korte pauze neemt zodat je hoofd zich weer kan opladen en je weer fris verder kan. Doorwerken kost je alleen maar extra tijd doordat je je focus kwijt bent.

  1. Houdt verleiders in toom

Wat zijn voor jou de grootste afleidingen? Zijn dat de geluidjes vanuit je mailbox, de snoeppot of binnenwandelende collega’s? Maak de komende dagen eens een lijstje van jouw persoonlijke afleiders en denk er over na hoe je deze kunt vermijden.

  1. Je bereikt niks door alles te doen

Richt je op het nemen van relevante beslissingen die bijdragen aan het werken aan en het realiseren van je kerntaken. Goede ideeën zijn er genoeg. Maar als je alles doet, bereik je niks. Geef dus alleen aandacht aan dingen die voor jouw functie relevant zijn (de rest is maar zand…).

Wil je ook weten wat zand te maken heeft met slimmer en plezieriger werken en hoe je zelf zo min mogelijk met zand bezig kunt zijn? Na deze workshop laat jij je niet meer verleiden door de metafoor zand…