Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

28 november 2014

Heb je een glazen bol, of ben je zelf zo attent?

Heb jij ook zo veel dingen aan je hoofd dat je wel eens vergeet attent te zijn? Die verjaardagskaart, navragen hoe het gaat met je collega bij ziekte, een klant die op vakantie is geweest. Je had eigenlijk wel wat kunnen laten horen, maar helemaal vergeten! Het geheim van wèl attent zijn is echter heel simpel…

Het is leuk als je van mensen om je heen hoort dat jij altijd aan ze denkt als er iets is. Ze denken dan waarschijnlijk dat jij dat allemaal in je hoofd hebt zitten of in een glazen bol kijkt, of je hele laptop hebt vol geplakt met Post-it’s. Hoe krijg je dat dan voor elkaar?

Geen glazen bol, wel een georganiseerde mailbox
Waarom laat je Outlook niet attent voor je zijn? Krijg je een mailtje van iemand die op een bepaalde datum iets bijzonders heeft, zet dit dan gelijk in je Outlook agenda, met de herinnering aan. Je krijgt dan vanzelf op tijd een herinnering.

Stel je speciale dagen in
Je kunt ook gebruik maken van de herinneringen in je contactpersonen. Stel iemand meldt dat haar bedrijf in januari tien jaar bestaat. Dan kun je deze belangrijke dag eenmalig in je contactpersoon invoeren waarna de datum automatisch jaarlijks in je Outlook agenda wordt gezet. Hetzelfde geldt uiteraard voor andere dagen om te vieren, zoals verjaardagen.

  • Ga in Outlook naar ‘contactpersoon’ en naar het tabblad ‘details’.
  • Stel hier de verjaardag in of de speciale datum. Deze datum wordt nu jaarlijks in je Outlook agenda gezet.
  • Je kunt hier nog meer informatie kwijt, bijvoorbeeld de naam van iemands partner of de naam van de manager.

 

Outlook heeft echt veel handige opties, wellicht veel meer dan je nu gebruikt. Al eens gedacht aan een Outlook workshop?