Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

25 maart 2020

Ga ik lekker niet doen lijstje

Heb je wel eens een lijstje gemaakt waar dingen op staan die je niet meer wilt doen? Nee, nou dan is dit een mooi moment! Weten wat je niet wilt helpt je een betere focus te krijgen, voorkomt dat je tijd verspilt en maakt het (werk)leven natuurlijk veel leuker!

We ‘moeten’ vaak van alles. Van jezelf, van anderen of omdat je het altijd zo gedaan hebt. Alleen, als je last hebt van dingen mag je ook besluiten om ze lekker niet meer te doen! Het is daarom ook goed om te weten waaraan je je tijd juist niet meer wilt besteden.

Zo maak je het lijstje

Je lijst bestaat uit twee delen. Aan de ene kant van het lijstje zet je alles neer wat je niet meer gaat doen (op het werk niet meteen Facebook checken). Aan de andere kant van je lijstje schrijf je de reden op van het niet doen (ik ben ’s ochtends het meest fit en energiek dus ik wil deze tijd productief gebruiken). Je kunt natuurlijk deze handige download gebruiken…

Hulpmiddel om vol te houden

Mocht je toch de neiging hebben om iets te doen wat je niet wilde? Pak dan je ‘Ga ik lekker niet doen’ lijst erbij en lees vooral de reden van het niet doen. Dit kan je net dat zetje geven dat ervoor zorgt dat je het niet gaat doen.

Meer inspiratie of zou (online) coaching je verder kunnen helpen? Kijk dan eens hier!