Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

9 januari 2015

Ga eens lekker los (in het nieuwe jaar)!

Doe zo nu en dan eens dingen anders dan je gewend bent. Het doorbreekt niet alleen de dagelijkse ‘sleur’ maar het geeft je ook frisse ideeën, nieuwe invalshoeken en veel meer (werk)plezier. Met deze vier tips creëer je zelf simpel meer ‘chaos’ in je leven. En nee, dat is niet eng, het is eerder een bevrijding! Durf jij het ook aan?

Werk ergens anders
Ga eens op een andere plek werken, al is het maar aan het bureau van de collega tegenover je! Kan even wat onwennig zijn, maar je kijkt dan letterlijk vanuit een ander gezichtspunt naar je werk. Mij geeft dat soms mooie nieuwe inzichten, en anders is het gewoon weer eens een frisse omgeving. Op welke (nieuwe) plek ga jij vandaag zitten?

Doe waar je zin in hebt
Als ik had bedacht om mijn dag te beginnen met het schrijven van een artikel voor deze nieuwsbrief en ’s ochtends merk ik dat mijn hoofd op slot zit, dan ga ik gewoon wat anders doen. Ik kan dan wel gaan zitten om te schrijven, maar de kans is groot dat ik na een uur nog niets op papier heb. Zonde van mijn tijd! Er komt later op de dag vast een beter moment om aan de slag te gaan. Ook omdat ik dan tussendoor alvast kan nadenken over de inhoud van het artikel. Probeer ook eens om meer te doen waar je op dat moment energie voor hebt. Werkt productiever en geeft je ook nog eens energie!

Plannen dat je niets plant
Maak zo nu en dan eens tijd vrij voor een ‘Afspraak Met Mezelf’. Ik zet dan de afkorting AMM in mijn agenda (er heeft nog nooit iemand gevraagd waar de afkorting voor staat, maar er heeft ook nog nooit iemand gevraagd of ik die afspraak voor iets anders kan verzetten…). Wat ik dan doe? Waar ik op dat moment behoefte aan heb. Een beetje rommel opruimen, wat rondlopen, naar de vogeltjes buiten staren. Lijkt nutteloos, alleen is dat het nooit. Het is voor mij een moment om even mijn hoofd te legen, ruimte te maken voor een ingeving maar ook om te ontdekken dat ik iets was vergeten om te doen als ik niet de tijd had genomen voor mezelf. Plan dus ook eens een AMM in.

Tegendraads denken
Je loopt vast ook wel eens ergens tegenaan of je irriteert je aan dingen zonder dat je weet wat je daar concreet aan kunt doen. Ik probeer dan om andersom te denken. Als je sneller wilt werken, bedenk dan eens manieren om juist langzamer te werken. Wil je een overzichtelijke inbox, sta dan eens stil bij mogelijkheden om er juist voor te zorgen dat je inbox overstroomt. Door ‘tegendraads’ te denken kun je tot hele bruikbare ideeën komen om een probleem aan te pakken. Welk probleem ga jij omdraaien?

Wil je weten waarom het helemaal niet verkeerd is om al dat plannen en organiseren te laten voor wat het is? Lees dan het artikel ‘Stop met plannen en organiseren, dit werkt beter’.