Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

20 april 2021

Focus op wat echt belangrijk is

Heb je veel werk te doen en weet je niet waar te beginnen? Of ben je het overzicht kwijt op wat je allemaal nog moet of wilt doen? Met deze vier vragen krijg je weer helder wat je wanneer op moet pakken, en aan welke klussen je (nu) geen aandacht hoeft te schenken.

Als je hele dagen hard werkt, wil dat helaas nog niet zeggen dat je met de juiste dingen bezig bent! Je kunt je dag vullen met het afhandelen van emails of oppakken van adhoc klusjes. Alleen, zijn dit de dingen waar je echt mee bezig had moeten zijn?

Inventariseer al je openstaande werkzaamheden | Wil je goed inzicht krijgen in alle acties die je open hebt staan? Schrijf ze op. Allemaal. Hoe klein of groot ze ook zijn. Bekijk daarna één voor één kritisch de acties die je verzameld hebt. Afhankelijk van de conclusie ga je als volgt te werk:

  • Het werk hoort bij mij en heeft zo’n hoge prioriteit dat het niet kan wachten: vandaag oppakken en afhandelen.
  • Het werk hoort bij mij en moet opgepakt worden: plan het werk meteen in je agenda of takenlijst om niet te vergeten en zodat je er de tijd voor vrij kunt maken die het verdient.
  • Het werk hoort niet bij mij maar moet wel gedaan worden: geef het werk aan de persoon die hier wel voor verantwoordelijk is en bemoei je er verder niet meer mee.
  • Het werk hoort niet bij mij en is volkomen onbelangrijk: helemaal niets mee doen!

Succesvol worden met juiste focus | Om meer succesvol te zijn in je werk, helpt het als je jezelf continue focust op wat voor jouw functie inhoudelijk de meest belangrijke werkzaamheden zijn. Je zou ongeveer 80% van je tijd moeten besteden aan deze kerntaken. De overige 20% zijn voor bijvoorbeeld het afhandelen van je email en de genoemde adhoc taken.

Dagplanning helpt bij je doelen bereiken | De volgende stap is het maken van een goede dagplanning, daarover meer in dit blog.

Blijf je toch het gevoel houden dat 24 uur in een dag voor jou niet voldoende is? Dan kan ik je de workshop ‘Plannen en Prioriteren’ zeker aanbevelen!