Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

23 september 2020

Even geen zin om te werken? Zo kom je toch in actie!

Je kunt ontelbare redenen hebben die maken dat je even geen zin hebt om te starten met je werk. Omdat buiten de zon schijnt. Of juist niet. Omdat je je collega’s mist. Of juist niet. Toch zijn er praktische manieren om jezelf te motiveren om vandaag wél in actie te komen. Gebruik ze om iedere dag enthousiast te beginnen!

Heb je vandaag even geen zin? Hieronder vind je vijf manieren die je helpen om jezelf op gang brengen.

1. Heb een concreet doel voor de dag

Je werkdag beginnen zonder plan kan lekker aanvoelen. Het geeft je alle vrijheid te doen en laten wat je wilt, zeker als je thuis werkt. Alleen kom ik op sommige dagen dan juist nergens toe. Mij helpt het dan om een einddoel voor ogen te hebben; wat wil ik vandaag minimaal gedaan hebben. Dit geeft mij richting en houvast en zo krijg ik weer zin in de dag die voor me ligt.

2. Wil niet te veel op een dag

Als er (nog) een berg werk op je wacht kan dat heel belemmerend werken. Neem dan even de tijd om realistisch te kijken wat vandaag echt af moet en wat kan wachten. Hierdoor creëer je lucht in je dag en dat kan je weer energie geven! Lees hier nog eens terug hoe je beter je dagelijkse prioriteiten kunt stellen.

3. Bepaal wanneer je mag stoppen

Zeker met klussen die je eigenlijk niet zo leuk vindt om op te pakken kan het helpen om met jezelf af te spreken wanneer je weer mag stoppen. Het maakt de drempel veel lager om te beginnen. ‘Ik hoef vandaag alleen maar hoofdstuk twee door te nemen’, ‘over 15 minuten mag ik stoppen’ of ‘ik lees maximaal 20 reacties door’. Het fijne is dat starten met een rotklus je vaak een goed gevoel geeft. En ik betrap mezelf er dan wel eens op dat ik dan toch nog even wat langer doorga. Omdat het eigenlijk wel mee valt nu ik bezig ben…

4. Blijf in je flow, elimineer verstoringen

Ben je eenmaal aan de gang, dan helpt het als je zo min mogelijk verstoringen krijgt. Je kunt niet altijd voorkomen dat collega’s of huisgenoten in- en uitlopen, je kunt wel al je notificaties en geluidjes uitzetten zodat je je volledig kunt focussen op het ene ding waarmee je bezig bent. Zo kun je je flow zo lang mogelijk vasthouden.

5. Geniet van wat je gedaan hebt!

Hoe vaak sta jij aan het einde van de dag even een paar minuten stil om (vol trots) terug te denken aan wat je die dag allemaal gedaan hebt? Ik denk dat dit iets is wat we vaker zouden mogen doen. Het geeft namelijk energie en een goed gevoel als je je meer bewust wordt van je behaalde resultaten.

Wil jij weten hoe je jouw werk-problemen aan kunt pakken? info@zoontraining.nl of kijk hier eens…