Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

16 oktober 2019

Drie tips die je vergadering laten swingen!

Niets zo naar als een saaie vergadering als je zelf bruist van de energie en inspiratie. En weet je, om jullie overleg een positieve boost te geven is niet meer nodig dan deze drie, eigenlijk hele logische, tips…

1. Gooi het eens lekker om

Bespreek na een korte inleiding direct het meest belangrijke agendapunt. Iedereen zit dan nog fruitig en fris bij, terwijl dingen als ‘opstellen agenda en doornemen verslag vorige keer’ meteen alle energie wegtrekt.

2. Houd het ritme erin

Komen er tijdens de vergadering nieuwe agendapunten bij? Weersta dan de verleiding om ze direct te bespreken. Niemand heeft iets voor kunnen bereiden, dus het is niet efficiënt en zonde van je tijd om het punt meteen op te pakken. Zet het onderwerp voor de volgende keer op de agenda.

3. Flirt met de tijd

Ik blijf het fascinerend vinden; vergaderingen duren altijd één of anderhalf uur en beginnen op het hele of halve uur. Kijk eens wat er gebeurt bij een vergadering die om 10.05 uur begint en om 10.58 uur (echt) stopt…

Ook je communicatiestijl in positieve zin verbeteren?