Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

19 februari 2020

Doe vandaag wél eens wat je wilt doen!

Stop ermee om je werkdagen te vullen met tijdverslinders, stel vandaag wél de juiste prioriteiten! Als je verkeerde keuzes maakt blijven werkzaamheden liggen die wel opgepakt hadden moeten worden, hoe hard je ook werkt. Leer jezelf te focussen op wat echt belangrijk is, dat geeft je werkdag zoveel meer voldoening!

Een collega tips geven hoe ze om moet gaan met een lastige klant, even met een Excel sheet meekijken omdat je zoveel afweet van formules. Hartstikke collegiaal natuurlijk, maar of het de prio’s zijn waar je vandaag je tijd aan had moeten besteden is nog maar de vraag. Probeer het eens om te draaien; kijk eerst naar wat je vandaag moet doen. Heb je tijd over, dan kun je altijd nog ‘waan van de dag klusjes’ oppakken (als die ondertussen al niet vanzelf zijn opgelost).

Alleen, hoe bepaal je waar je je tijd het beste aan kunt besteden? Begin eens met het opschrijven van alle werkzaamheden die je te binnen schieten en die je nog moet doen. Allemaal. De volgorde maakt niet uit. Inventariseer alleen maar.

Bekijk daarna één voor één kritisch de punten op je werklijst. Afhankelijk van het oordeel handel je:

  • Het werk hoort bij mij en heeft zo’n hoge prioriteit dat het niet kan wachten: vandaag oppakken en afhandelen.
  • Het werk hoort bij mij en moet opgepakt worden: plan het werk meteen in je agenda of takenlijst om niet te vergeten en zodat je er de tijd voor vrij kunt maken die het verdient.
  • Het werk hoort niet bij mij maar moet wel gedaan worden: geef het werk aan een collega die hiervoor verantwoordelijk is en bemoei je er verder niet meer mee.
  • Het werk hoort niet bij mij en is volkomen onbelangrijk: helemaal niets mee doen!

Niet alleen je productiviteit zal toenemen als je bij iedere klus kritisch bepaalt of je er iets mee moet en zo ja wat. Je werkplezier zal ook met sprongen vooruit gaan doordat je veel meer tijd creëert voor je kerntaken en leukste klussen in je werk!

De volgende stap is het maken van een goede dagplanning, daarover meer in dit blog.

Blijf je toch het gevoel houden dat 24 uur in een dag voor jou niet voldoende is? Dan kan ik je de workshop ‘Plannen en Prioriteren’ zeker aanbevelen!