Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

28 juni 2011

De dag start mooi als je met het vervelendste begint.

Wat is er mooier dan een nieuwe dag te beginnen met een lastige opdracht? Oké, het klinkt in eerste instantie wellicht niet als het meest geweldige begin van je ochtend. Soms moet je echter even verder kijken om je te realiseren dat je eigenlijk geen betere start van de dag kunt maken…

Ook jij hebt vast een aantal dingen die je op wilt pakken maar die je maar voor je uit blijft schuiven. Werkzaamheden waar je tegenop ziet omdat je er bijvoorbeeld onbekend mee bent, omdat je het lastig vindt of omdat je het idee hebt het niet goed (genoeg) te kunnen. Of omdat je er gewoon geen zin in hebt. Klussen waarvan je denkt; nu even niet…

Vooruit schuiven
Zo hebben we allemaal zaken die we al dagen en misschien zelfs weken of langer voor ons uit aan het schuiven zijn. Dit gedrag heeft een officiële naam; uitstel gedrag! Je bent aan het uitstellen door niet te doen wat je wilt doen. En daar word je op de langere termijn eigenlijk helemaal niet gelukkig van. Onbewust blijft namelijk in je hoofd hangen dat je die ene klus nog op moet pakken. En dat vreet energie, maakt dat je je schuldig voelt omdat je iets niet doet wat je toch wilt doen en uitstellen zorgt voor stress.

Doe waar je tegenop ziet!
Gelukkig is er een oplossing om dagelijks te doen wat je wit doen; begin je dag met datgene op te pakken wat je het meest lastig vindt of waar je geen zin in hebt. Als je toch iets moet doen waar je eigenlijk als een berg tegenop ziet, doe het dan meteen in plaats van er de hele dag tegenaan te kijken. Pak je de werkzaamheden direct op dan ben je er aan het begin van de dag ook meteen weer vanaf.

Laat je niet afleiden
Laat je dus niet afleiden door eerst met andere, leukere, klussen te beginnen, maar pak direct aan het begin van je dag één ‘vervelend’ ding op die je vandaag wilt afhandelen. Bijt je erin vast zodat je de hele verdere dag volop kunt besteden aan al die dingen die je wel leuk vindt om te doen. Zo heb je die vervelende taak heerlijk weggewerkt en draag je zelf ook nog eens heel gemakkelijk bij aan je eigen geluk. Hoe lekker voet dat?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.