Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

15 januari 2015

Ben jij stapelgek? Tips voor een opgeruimde start

Heb je er behoefte aan om het nieuwe jaar fris te starten? En wil je dat zo doen dat je er meteen de rest van het jaar plezier van hebt? Deze vier stappen zijn simpel maar doeltreffend. Je voorkomt er een uitpuilende inbox en verkenner mee!

In slechts vier stappen kun je je emails in Outlook opruimen en organiseren. Ik doe ieder begin van een nieuw jaar hetzelfde voor mijn Word/Excel documenten in de verkenner. Op deze manier werk ik alleen met actuele mappen en zorg ik ervoor dat oude stukken met één klik definitief verwijderd kunnen worden zonder map voor map door te spitten naar oude documenten.

Die vier stappen

  1. Maak in je archief een map voor 2015 aan.
  2. Plaats hierin dit jaar alle email en documenten die je wilt bewaren, eventueel in submappen.
  3. Plaats alle oude emails en documenten in een archiefmap met de naam ‘2014 en eerder’, als je nog niet werkte met archiefmappen.
  4. Verwijder eventueel een eerdere jaarmap waarvan je zeker weet dat je die niet meer nodig hebt (bijvoorbeeld de map van 2009, die is 5 jaar oud).

Ben jij stapelgek?
Ben jij iemand die nog met stapeltjes papier werkt? Een goed moment om daar direct mee te stoppen en je werk digitaal te gaan organiseren! Waarom?

Altijd overzicht, nooit een deadline vergeten
Omdat je nu steeds papier voor papier moet kijken wat je er ook alweer mee moet doen (hoeveel tijd kost je dat) en omdat dat de kans groter is dat je deadlines vergeet.

Lastig om volledig digitaal te gaan? Geen probleem; ik kom bij je op je werkplek langs en binnen een dag ben jij van je stapels papier af en wel zo dat je altijd direct overzicht hebt op je af te handelen werkzaamheden en daarbij ook nog eens geen enkele deadline meer kunt vergeten!

Meer info over mijn coaching on the job vind je hier!