Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

7 juli 2021

Denk je negatief over jezelf?

Negatieve gedachten kunnen je een vervelend gevoel geven. Deze belemmerende of niet-helpende gedachten hebben onbewust invloed op je als ze regelmatig in je hoofd voorkomen. Ze bepalen namelijk hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Krijgen de belemmerende gedachten de overhand dan kun je in een negatieve spiraal terecht komen. Gelukkig kun je dit voorkomen door je bewust te zijn van deze gedachten en hier op een andere manier mee om te gaan.

Je zegt in een Teams overleg iets, alleen reageert daar niemand op. Je denkt ‘zie je wel, mijn bijdrage is niet belangrijk en ik weet ook nooit hoe ik het goed moet zeggen’.

Je vervelend en onzeker voelen | Gevolg zou kunnen zijn dat je je vervelend voelt en dat je de volgende keer je mond houdt. Je gedachten zijn niet helpend en zorgen juist voor negatieve gevoelens en gedrag wat kan zorgen voor stress en overbelasting.

Zet negatief om naar positief | Belemmerende gedachten maken het je dus moeilijker om je doel te bereiken. Het zijn vaak hardnekkige, automatische en onbewuste gedachten. Denk aan overdrijvingen (altijd, nooit, iedereen, niemand) en onredelijke eisen die je aan jezelf stelt (ik moet, ik mag niet).

Wil je zelfverzekerder worden? Word je dan bewust van deze negatieve gedachten en probeer ze te vervangen door positieve helpende gedachten.

Zo voel je je prettiger! | Positieve gedachten geven je een prettig gevoel en helpen je om te zeggen en te doen wat je wilt. Helpende gedachten zorgen ook voor minder stress. Zo kun je in het Teams overleg ook denken ‘wat fijn dat ik gezegd heb wat ik wilde’! Dan zit je met een heel ander gevoel achter je beeldscherm, toch?!

Ook jij kunt assertiever worden | Wil je je ook positiever voelen en meer assertief in het leven staan? Op een prettige en ontspannen manier kunnen wij hier samen aan werken!