Close

Aanbod workshops en coaching

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Your Service Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

5 december 2016

Anti-uitstel apps

Wil je met meer focus en aandacht aan het werk, dan zijn er verschillende apps die je daarbij kunnen helpen. Hiermee voorkom je dat je voortdurend verleid wordt om klussen uit te stellen.

Werken in tijdsblokken
Als je je werk verdeelt in korte tijdsblokken van ongeveer 40 minuten dan is het makkelijker om je aandacht gedurende deze tijd vast te houden. Er zijn diverse handige apps die je hierbij kunt gebruiken zoals Tomato Timer en Focus Booster. Stel de tijd in die je wilt werken en de duur van je pauze, en je kunt de timer meteen aanzetten.

Zet je social media tijdelijk uit
Ze zijn oh zo verleidelijk maar kosten daardoor ook oh zoveel tijd. Maak daarom een lijst van websites die je tijdelijk wilt blokkeren en geef aan voor hoe lang je dit wilt, van een aantal minuten tot de hele dag. De app Self Control biedt deze mogelijkheden.

Zorg voor overzicht
Als je nu losse briefjes, post-its en lijstjes gebruikt om maar niets te vergeten, denk dan eens aan een digitale taakmanager zoals Wunderlist. Hiermee krijg je overzicht en heb je de mogelijkheid om grote klussen op te knippen in kleinere taken.

Natuurlijk is het nog effectiever om je er bewust van te worden waar je uitstelgedrag vandaan komt. Hiermee kun je voorkomen dat je veel tijd kwijt bent aan de verkeerde dingen. Wil je ook weten waar jouw ‘triggers’ zitten en wil je hiervoor oplossingen, volg dan mijn workshop Slimmer plannen, slimmer werken!